Wat te doen tegen blaren?

Geplaatst door Miss Emmy op

Blaren voorkom je natuurlijk het liefst maar als je ze toch hebt, moeten ze wel voorzichtig behandeld worden. Een blaar kan namelijk geïnfecteerd raken en gaan ontsteken. 

Grote blaar

Als je een grote blaar hebt prik je deze wel door en laat je deze leeglopen. Was eerst je handen en steriliseer de naald met alcohol. Na het doorprikken van de blaar druk je voorzichtig het vocht eruit. Bedek de blaar daarna met een goed afsluitend verband. Zo krijgen bacteriën geen kans om binnen te dringen. Tussendoor verwijder je het verband om je voet in soda te weken waarna je het weer afdekt. Het is aan te raden het verband te dragen totdat de huid zich weer hersteld heeft. Met deze methode kan je gewoon doorlopen.  

Kleine blaar

Als je een kleine blaar hebt, laat je deze heel. De huid fungeert dan als beschermlaag. Als er weinig vocht in de blaar zit en je probeert deze toch door te prikken, kan de blaar gaan bloeden. Daarmee veroorzaak je andere problemen.

Al met al voorkom je liever een blaar. Voor de ene persoon kan hierbij een hielsok helpen, een hielbeschermer of bijvoorbeeld een herstelpad. Ook de soort schoen bepaalt veel. Check onze collectie voor de mogelijkheden. 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →