Makkelijke en natuurlijke remedies tegen blaren

Geplaatst door Miss Emmy op

Heb je een blaar gekregen omdat je schoenen nog niet zijn ingelopen of om een andere reden? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk geen last meer van hebben. We raden in ieder geval af om blaren open te prikken, ook al doen veel mensen dit nog steeds. Als je een blaar openprikt kan je namelijk een infectie krijgen.  We delen hierbij graag enkele natuurlijke tips:

  1. Aloë vera

Aloë Vera is een natuurlijk en effectief middel. Smeer het op de blaar en bedek het daarna met een verband. Als je dit daarna een nachtje laat inwerken kunnen je blaren sneller drogen, waardoor je dus minder last hebt. Daarnaast is het pijnverlichtend en prikt het niet!

  1. Knoflook en tijm

Raar maar waar. Dompel eerst je voeten 20 minuten in verwarmd water met tijm (dit is een ontstekingsremmende en ontsmettende plant) en droog ze vervolgens goed af. Doe daarna drie teentjes knoflook (antibacterieel) in een verband en bedek de blaar hiermee voor 15 minuten. Hierna kun je het verband eraf halen en werkt het effect van de knoflook nog even door. 

  1. Baking soda en rozemarijn

Reinig eerst grondig je voeten met wat verwarmd water en een paar takjes rozemarijn; dit is ook een zeer goede ontstekingsremmer. Meng vervolgens wat water met 20 gram baking soda en 40 ml zuurstofwater (dit kun je bij de drogist halen). Meng dit brouwsel goed door elkaar en breng het met een wattenschijfje aan op de blaar. Ga hiermee door totdat het gehele mengsel op is. Het kan wel een beetje een branderig gevoel geven. Herhaal dit twee keer per dag en je blaar zal spoedig verdwenen zijn!

  1. Zout

Doe je voeten in een warm badje en voeg hier een flinke hoeveelheid zout aan toe. Het zout helpt de blaar te desinfecteren en stimuleert de bloedcirculatie. Het warme water versnelt ook de celvernieuwing zodat je blaar sneller geneest

  1. Vaseline

De meeste mensen hebben dit al in huis. Je hoeft het alleen maar op de blaar aan te brengen. Bij voorkeur kan je dit het beste doen voor je gaat slapen zodat je geen last hebt van gladheid of de plakkerigheid. 

Blaren voorkomen

Deze tips zijn natuurlijk handig als je toch blaren hebt gekregen. Natuurlijk wil je liever blaren voorkomen.

Als je een gevoelige huid hebt, kan je de gebieden van je voet waar blaren zich kunnen vormen inwrijven met alcohol voor je dingen gaat ondernemen. Maar je kan ook gebruik maken van diverse soorten hielbeschermers zoals Emmy's Happy Feet deze ook verkoopt. Deze wordt hiervoor het meest verkocht. 

 pijnlijke voeten

Foto door Valeria Boltneva via Pexels


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →