Skeeleren zonder pijnlijke blaren

Geplaatst door Miss Emmy op

Steeds meer mensen zijn nu met mooier weer en door Corona buiten gaan sporten. Zo is skeeleren, ook wel skaten, populair en niet alleen onder kinderen.

Als je gaat skeeleren ben je erg actief met je voeten bezig en het is dan ook niet gek dat je hier ook blaren van kan krijgen.

Om dit te voorkomen moet je er in eerste instantie op letten dat je de juiste (schoen)maat hebt. Kinderen kunnen ineens een groeispurt maken en zo uit hun skeelers gegroeid zijn. Te grote skeelers worden vaak te strak aangetrokken met klachten tot gevolg.

Veel skeeleraars en schaatsers hebben vaak te maken met een pijnlijke onderkant van de voet, wreef of zijkant van de voet. Dit zijn veelal de drukpunten die niet goed ondersteund worden in de skeelerschoen.

Heb je hier last van zorg er dan voor dat je in je skeelerschoen of schaats de juiste beschermers/pads plaatst. Zo kan je deze bijvoorbeeld op meerdere plekken ter bescherming plakken en kan je voorvoet pads gebruiken voor de druk op de voervoet, pads voor de voetboog of deze ter bescherming van je hiel onder andere. 

Zo kan je toch met het mooie weer bewegen en skeeleren! Veel plezier!


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →