Loop maximaal 2 uur per dag op blote voeten of sokken in huis

Geplaatst door Miss Emmy op

Nu de herfst is begonnen en ook door het vele thuiswerken loopt een ieder veel vaker met heerlijk met dikke, warme sokken door het huis. Als je een afwijkende voetstand hebt in combinatie met veel op dikke sokken lopen kan dit voor problemen zorgen; het kan zelfs schade aan de vetkussens onder de voet veroorzaken. Dit wordt onder andere ook veroorzaakt door veroudering of wordt vaak gezien bij mensen met overgewicht, een staand beroep, mensen met een korte achillespees of korte kuitspieren.

Schade aan het vetkussen van de voet
Schade aan het vetkussen van de voet wordt ook wel vetkamerschade genoemd.  Het is het dempende vetlaagje tussen de huid en de botstructuur. Het is het gedeelte van je voet aan de onderkant en dat is dunner geworden. Het kan zelfs een tintelend, stekend of verdoofd gevoel geven, zowel tijdens belasting als in rust. Je hebt pijn aan de zijkant en in het midden of onder de voorvoet. 

Wat kan je hieraan doen?
Bij vetkamerschade is het raadzaam om stevige pantoffels in huis te dragen met veters of klittenband zodat je voeten veilig ingepakt zitten. Beperk de tijd in sokken of blote voeten tot twee uur per dag. Er zijn ook oefeningen die je kunt doen met bijvoorbeeld een voetenroller die de bloedsomloop stimuleert. 

Nog meer oplossingen
Natuurlijk wil je het liever voorkomen dat je schade krijgt aan je vetkussens van je voeten. Maar heb je al pijn? Dan kan je dat oplossen door bijvoorbeeld een voorvoetkussen te gebruiken of een hielbeschermer waar ook gelijk de onderkant van je hiel op een kussentje staat. Er zijn vele variaties mogelijk zoals je ook kunt zien.


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →