Een tussenmaat creëren voor je schoenen door middel van een inlegzool

Geplaatst door Miss Emmy op

Alle voeten zijn uniek en de standaard inlegzool geeft totaal geen support en comfort. Inlegzolen zijn dan ook handig voor iedereen voor in het dagelijkse leven en bijvoorbeeld tijdens het sporten en wandelen. Als we (berg)schoenen, hardloopschoenen, pumps of sneakers kopen hebben de binnenzolen veelal allemaal een standaard formaat.

Maar zoals we al zeiden, iedere voet is uniek en als je veel wandelt, staat, rent of loopt heb je ook andere steun of meer comfort nodig. De behoefte van iedere gebruiker is anders, of je nu een voorvoet zooltje nodig hebt of een inlegzool met een kussentje voor je voetboog.

Tussenmaat

Ook bij het passen van nieuwe schoenen heb je vast wel eens meegemaakt dat je twee maten past en dat de één eigenlijk net te klein is en de volgende maat eigenlijk net te groot. Beide keuzes zijn niet ideaal. Je kan dan het beste kiezen voor de grotere maat met een bijpassende inlegzool waardoor je net tussen de twee maten in komt te zitten. Daarbij kan je dan gelijk kiezen voor het juiste comfort. Dan heb je twee vliegen in één klap.

Soorten inlegzolen

Je hebt verschillende soorten inlegzolen die of voor in de gehele schoen of pump geplaatst kunnen worden of voor de helft passen. Bij een inlegzool die half is heb je bijvoorbeeld enkel bij de bal van je voet (voorvoet) extra comfort zonder dat je gelijk ook de ruimte in je schoen opmaakt voor de rest van je voet. Je hebt ook hele inlegzolen; sommige zijn precies op maat te maken, of je koopt ze precies op maat en sommige hele zolen hebben ook een kussentje voor bijvoorbeeld je voorvoet of voor de bal van je voet. Er zijn heel veel varianten.

Verder zijn er inlegzolen gemaakt van allerlei verschillende materialen, van badstof tot siliconen gel zooltjes. De gel zooltjes zijn veelal ook anti-slip en helpen vooral tegen het branderige gevoel door langdurig staan zoals bijvoorbeeld bij het dragen van hakken.

Kortom, er zijn zoveel verschillende soorten inlegzolen te koop. Kijk vooral wat er bij jou past en ook of je wellicht door middel van een inlegzool jouw comfort bij het staan en lopen kan verhogen of je schoen of hak beter passend kan maken!

Vooral veel loop, -ren, -sportplezier gewenst met de juiste inlegzool!


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →